Neden Alüminyum

Alüminyum, hafif, yüksek dayanımlı, kolay şekillendirilebilen, korozyon dayanımı ve dekoratif görünüm için yüzey işlemler uygulanabilen bir metaldir. Yerkabuğunda bol miktarda (%8 civarı) ve genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksitlenmeye karşı üstün direnci ile tanınır. Tüm bu eşsiz özelliklerinden dolayı modern inşaat endüstrisi de dahil olmak üzere endüstrinin pek çok kolunda, milyonlarca farklı ürünün yapımında kullanılmakta olup dünya ekonomisi içinde çok önemli bir yeri vardır.

Alüminyum alaşımlarından üretilmiş yapısal bileşenler uzay ve havacılık sanayisi için vazgeçilmezdir. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayiinde geniş kullanım alanı bulur.

Mimari söz konusu olduğunda; evlerimizdeki veranda ve kapılardan en yüksek gökdelenlerin cephe kaplamalarına kadar yapı sektörünün her aşamasında alüminyum ekstrüzyon profiller, alüminyum kompozit paneller ve alüminyum aksesuarlar karşımıza çıkmaktadır.

Mimari alanda en yoğun kullanıma sahip alüminyum materyaller ektrüzyon yöntemi ile elde edilen kapı ve pencere doğramaları ile giydirme cephe kaplamasında kullanılan sistemlere ait profillerdir.

Pek çok sanayi ürününde ve endüstriyel alanda ise: Asansör profilleri, standart alüminyum profiller, sürgü kapak profilleri, ray profilleri, mobilya çerçeve ve kulp profilleri, altıgen, kutu ve silindir tipi profiller, lama profiller, H, L, T, U, Z tipi standart profiller, köşebentler, vitrin ve standlar için sigma profiller, karoser profilleri, cam balkon profilleri, giyotin profilleri, ofis bölme sistem profilleri, panjur, sineklik, havalandırma ve menfez profilleri, menteşe, korkuluk, griyaj ve küpeşte profilleri, jaluzi, pervaz, denizlik, tente, güneşlik ve pervaz profilleri gibi sayısız çeşitte ve ebatta alüminyum ekstrüzyondan mamul profiller kullanılmaktadır.

Hafiftir

Alüminyumun düşük yoğunluğu ve yüksek ağırlık/dayanım oranı, birçok endüstriyel uygulamada avantaj sağlar.

Kolay Şekillendirilebilir

Alüminyum alaşımları; haddeleme, ekstrüzyon, dövme gibi soğuk ya da sıcak şekillendirme yöntemleri ile geniş yelpazede kesit üretimine olanak sağlar.

Geri Dönüştürülebilir

Alüminyum, sınırlı enerji maliyetleri ile kolayca geri dönüştürülebilir.

Kolay İşlenebilir

Alüminyum, alaşımlandırılarak yüksek performansta talaş kaldırma kabiliyetine sahip olur, özel alaşımlarının işlenebilirliği pirinç ile kesinlikle karşılaştırılabilir.

Uzun Ömürlüdür ve Aşınmaya Karşı Dirençlidir

Alüminyuma uygulanabilen anodik oksidasyon işlemleri ile doğal koruyucu oksit tabakası arttırılarak yüzey koruma sağlanabilir.

Elektrik ve Isıl İletkenliği Yükseltir

Alüminyum, elektrik ve elektronik uygulamalar için vazgeçilmez kılan mükemmel spesifik elektrik iletkenliğine sahiptir. Ayrıca, ısı iletiminin gerekli olduğu tüm uygulamalarda tercih edilebilir.

Dayanıklıdır

Alaşımlandırma ve uygun ısıl işlemler ile mekanik özellikleri Çelik ile karşılaştırılabilecek seviyeye ulaşabilir. Bu özelliği ile alüminyum; Otomotiv, Savunma ve Havacılık , Uzay, Makine imalatı vb. sektörler için vazgeçilmez hale gelmiştir.

Toksik Değildir

Gıda endüstrisi tarafından gıda hazırlama ve koruma işlemlerinde büyük ölçüde kullanılan zehirli olmayan bir malzemedir.